מונטנגרו אוכל מקומי

מה אוכלים במונטנגרו? היכרות ראשונה עם אוכל מקומי – מסורתי במונטנגרו. קולינריה מקומית עם מטעמים ומתכונים מיוחדים במונטנגרו למטייל הישראלי.

אם אתם מתכננים טיול למונטנגרו בקיץ הקרוב ורוצים לטעום כמה מהיצוא הגסטרונומי הכי טעים במדינה, ריכזנו עבורכם רשימה של הארוחות האהובות עלינו מהעיר הסואנת פודגוריצה, בירת מונטנגרינסקה גורה. אם אתם מתכננים את טיולכם בקיץ מונטנגרי ורוצים לטעום כמה מהיצוא הגסטרונומי הטעים ביותר במדריך שלנו למאכלים המקומיים הטובים ביותר של בירת מונטנגרו, תוכלו להרכיב מבחר מהמנות האהובות עליכם מהעיר הסואנת והתוססת הזו.

ניתן לחלק את המטבח המונטנגרי לשלוש קטגוריות עיקריות: מקומי, אזורי ולאומי. התמחויות המזון של מונטנגרו שונות זו מזו, אך כולן שונות באיכותן ובמגוון שלהן, כמו גם באיכות המרכיבים והמרכיבים שלהן.

טקסט זה יציג בגאווה ויציג בפניכם את מיטב המנות המונטנגריות המסורתיות

הנאכלות בכמה אזורים במדינה יפה זו, וינסו להגדיל את הפופולריות שלה בעיני גורמים סלקטיביים. השפעות איטלקיות ובעיקר ונציאניות, שתבחינו בהכנת מנות כמו ריזוטו שחור (אורז שחור עם שעועית שחורה ושמן זית שחור) או אורז לבן ויין לבן. המנות הטעימות האלה אולי נראות לכם מוזרות, אבל הן גם מכתימות את השיניים בשחור, אז זה הזמן לשים את הצבע בצד ולטבול ישירות במטבח המונטנגרי. באנגרו החופי חובה – לנסות: את מנת האורז האדומה והשחורה עם שמן הזית, עם הרוטב העשיר, השמנתי, החריף והחריף שלו.

כשאתה מבקר במדינה חדשה ומתוודע לאנשיה ותרבותה

זה בדרך כלל מתחיל במטבח הלאומי, שיכול להפתיע אותך בהפתעות נעימות. אם אתה שואל מה כדאי לאכול במונטנגרו, רוב האנשים יענו עם המומחיות לבשר, שהיא המקומית ביותר בכל מה שקשור למטבח המקומי. קחו את המטבח המונטנגרי המועדף עליכם אותו תרצו לחלוק איתנו, אך אל תתרחקו יותר מדי מהמטבח המונטנגרי המסורתי בצורת מאכלים מקומיים.

בשר זה פופולרי כמו דגים

אך מה שמקובל מאוד הם גם צמחים וחלב – מנות מסורתיות שכמעט תמיד ניתן לטעום בפנים הארץ. בשר כבש, טלה, בשר חזיר, בקר ועוף מציעים לכם מגוון אפשרויות וקל מאוד להכנה וטעים מאוד בפני עצמו, וכל הבשרים הללו פופולריים או אפילו יותר מדגים.

במונטנגרו מכינים את הסארמה מבשר טחון

אורז ובצל, שמגלגלים בדרכים שונות (תלוי באזור). בין המנות הפופולריות ביותר היא קאקאמאק, עוגה שהוכנה עם הקיימק הנ”ל (גבינה ותרד), אם כי היא מחוממת יותר על ידי פולנטה עם תפוחי אדמה חמאה וגבינה. סארמה (בקר טחון, אורז ובצל מגולגל עם אורז או בצל, תלוי באזור).

אם התמזל מזלכם לבקר בבלקן, בשר ממלא תפקיד חשוב בהכנת מאכלים מונטנגריים מסורתיים. הקפידו לנסות בשר טחון, סארמה, קאמאק, קיימאק ומנות אחרות.

אין הרבה אפשרויות לצמחונים כשחושבים על ביקורים קולינריים במונטנגרו, אבל יש כמה מנות פופולריות שכדאי לנסות. אלו רק חלק מהמנות הפופולריות עליהן ממליצים המקומיים בעת ביקור במונטנגרו.

פרושוטו בסגנון מונטנגרו מגיע מכפר נג’וסי

שהוא אחד המקומות הטובים ביותר להכין אותו. מונטנגרו מפורסמת בפרושוטו, המכונה בסרביה “mojtori” (“mojti”) או “prosciutto”. זו כנראה הדרך היחידה לחתוך בשר בסביבה נטולת בשר בעזרת סכין ומזלג. בנוסף לחקר האזור ולביקור במפעלי אוכל רבים, תוכלו לאכול גם מוצרים אורגניים מסורתיים מאזורי ההרים, שהוכנו על ידי המקומיים על פי מתכונים שהועברו לדורותיהם על ידי המקומיים.

בערים גדולות יותר

המטבח המשובח הופך פופולרי יותר ויותר, אך את הטעם האמיתי של מונטנגרו ניתן למצוא במונטנגרו: מסעדות מסורתיות הנקראות קונובה מגישות שיפודים בגריל וגולאש (עלי כרוב ממולאים בבשר טחון). מנה זו נחשבה בעבר ככפרית, אך מוגשת כיום כמעט בכל בית קפה ומסעדה במונטנגרו. זו מנה שנמצאת לרוב ונהנית ממדינות אחרות בהן הכבש הוא הנורמה, כמו צרפת, גרמניה, ספרד, איטליה, צרפת ואיטליה. בערים הגדולות ובעיירות הקטנות של סרביה, קרואטיה ובוסניה-הרצגובינה, המטבח המשובח כיום נפוץ. תוכלו לקבל את הטעם והטעם האמיתיים של מונטנגרו: מסעדות מסורתיות בשם קונובה, המגישות קפיר בגריל, גולאש ושאריות כרוב במילוי בשר מקמח. אין ספק שמנה זו נפוצה לא רק בהרים אלא גם באזורים רבים אחרים של המדינה ובמספר מקומות אחרים באירופה, במיוחד באיטליה ובמדינות אחרות בהן הכבשים הם הנורמה.

מונטנגרו אינה יוצאת דופן, שכן גבינה ביתית מיוצרת בכל העיירות והכפרים של הבלקן. הגבינה של מונטנגרו כל כך מגוונת שאזורי הייצור משתנים מעיירה לעיירה, כפר לכפר, עיירה לעיירה ואפילו מדינה לארץ.

חוויה במונטנגרו מתחילה כאן

שינוי גודל גופנים
ניגודיות